df2 edit

For english-speaking users. Welcome!
Post Reply
Acidmaster
Level 1 Hero
Level 1 Hero
Posts: 4
Joined: Wed Sep 07, 2011 20:22

df2 edit

Post by Acidmaster »

Hi.

How to edit a file df2?

I have seen here a link to the editor. Link does not work.

I want to change portraits of units.

Thank you. Have a nice day.
User avatar
Max_HMMI
Equilibris Core Team
Equilibris Core Team
Posts: 806
Joined: Sat Apr 02, 2005 19:45
Location: Киев

Post by Max_HMMI »

Acidmaster wrote:I want to change portraits of units.
FaceTool - the tool to change the portraits of heroes. See Downloads.
Acidmaster
Level 1 Hero
Level 1 Hero
Posts: 4
Joined: Wed Sep 07, 2011 20:22

Post by Acidmaster »

For unit (e.g. Naga, Zombie); not for the heroes.
User avatar
Max_HMMI
Equilibris Core Team
Equilibris Core Team
Posts: 806
Joined: Sat Apr 02, 2005 19:45
Location: Киев

Post by Max_HMMI »

Acidmaster wrote:For unit (e.g. Naga, Zombie); not for the heroes.
I don't have this programm.
User avatar
Accolon
Level 24 Hero
Level 24 Hero
Posts: 2564
Joined: Mon Jul 04, 2005 03:07

Post by Accolon »

Acidmaster
you can try rename naga's portrait to hero's and then edit it with FaceTool
Acidmaster
Level 1 Hero
Level 1 Hero
Posts: 4
Joined: Wed Sep 07, 2011 20:22

Post by Acidmaster »

Accolon - but how? I open file in notepad. Copy the text between the words "Naga" and "Nightmare", in place between "Sandro" and "Sark". Facetool not work. It can not therefore copy the entire line. So "How copy"?
User avatar
Accolon
Level 24 Hero
Level 24 Hero
Posts: 2564
Joined: Mon Jul 04, 2005 03:07

Post by Accolon »

Acidmaster

In notepad? No. You must:

1. Find the program to unpack and pack resources for h4r-archives.
2. Find df2-file (in h4r-archives), associated with naga portraits and extract it from h4r-files.
3. Rename it for one hero portraits.
4. Packed renamed naga-portraits to mod.h4r (new_mod.h4r file).
5. Only this step you can edit "hero" (naga) portrait with FaceTool (hero portrait has become a naga).
6. Then rename new portrait to naga's portrait proper name and pack it to h4r-archive.
Acidmaster
Level 1 Hero
Level 1 Hero
Posts: 4
Joined: Wed Sep 07, 2011 20:22

Post by Acidmaster »

Unluckily, but this not work. Circle in FaceTool is empty.

How have added an icon "orc's stun"?
User avatar
Илья
Level 10 Hero
Level 10 Hero
Posts: 176
Joined: Mon Oct 20, 2008 01:02

Post by Илья »

Acidmaster wrote:How have added an icon "orc's stun"?
They draw nothing, but simply took already existing ability, replacing the corresponding line in the code of .exe file. They really put in the game pictures for the magic, but EquiTeam does not show the way. It would be nice if Team described the archive file with stored animation, or specified the format of storing animation, but I really doubt they will say about it.
:cry:
Post Reply